Anak Kami Kini Dengan Botol Susu Bisphenol A (BPA) Free

Salam rakan blogger..

Hari ini menyahut seruan kerajaan dengan menukarkan botol susu kepada botol susu Bisphenol A (BPA) Free. Harganya pun mampu milik kalau nak dibandingkan dengan kesihatan anak-anak yang terancam.

Bagi yang tak tahu atau belum tahu mengenai isu botol susu BPA ni, bolehlah rujuk kepada blogger yang ada background medic iaitu saudara akubiomed yang pernah mengeluarkan entri panjang lebar mengenai botol susu BPA ni iaitu Pengharaman botol susu bayi polikarbonat Bisphenol A

Anak-anak pulak tak sabar nak guna botol susu baru.

19 Comments on “Anak Kami Kini Dengan Botol Susu Bisphenol A (BPA) Free”

    1. dalam botol tu ada macam sudu.. ada lubang juga.
      aku pun tak tahu apa kegunaannya…
      kakak tu tak nak mengalah. adik dia hisap botol yang ada puting silikon..
      dia kena hisap botol biasa jer..

  1. Pilihan yang bijak..
    sebenarnya tak perlu nak tunggu kerajaan melakukan pengharaman baru kita nak tukar…
    Tahniah Bro

  2. Terima kasih bro kerana memberi link mengenai botol susu bebas BPA. Baby saya pun sudah mula mengunakan botol susu yang jenis bebas BPA. Botolnya berwarna agak kurang jernih berbanding botol susu jenis BPA lebih jernih dan keras plastiknya

  3. Untuk abang-abangnya yang telah terdedah kepada pengunaan botol susu BPA ketika kecil dahulu saya tidak tidak tahu akan kesannya kepada mereka 🙁

  4. aku jgk survey botol susu yg BPA FREE nie dkt Jusco..rata2 harganya mmg mahal…aku tgh dlm proses utk tukar botol susu utk baby yg bru lahir…

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.