Habuan Dari Affiliates Setiap Hujung Bulan

Assalammualaikum dan salam sejahtera.

Memang tidak dapat dinafikan, persaingan dalam permasaran produk di internet amat sengit. Namun, kita tidak harus mengalah begitu sahaja.

Saya mula serius ‘bermain’ affiliates ini pada awal tahun ini. Pada mulanya, saya putus asa kerana gagal membuat sebarang jualan walaupun promosi bagai nak rak!

Apabila saya berjaya menjual produk affiliates yang pertama saya, saya terus bersemangat dan terus dengan affiliates ini sehingga sekarang.

Bagi saya, niche produk juga kita kena ketahui dan sasaran pembeli kita kena ada. Dengan membina fanpage di Facebook, kita boleh mengumpul ‘genuine follower’ yang mana berpotensi membeli produk yang kita jual. Saya setuju dengan artikel yang pernah saya baca di internet iaitu semakin banyak trafik dan pengikut terutamanya di Facebook, semakin baik peluang kita menjual.

Saya pernah mencuba pos gambar di Facebook dan tag kepada rakan-rakan. Ianya amatlah tidak sesuai untuk diamalkan. Silap langkah, satu-persatu rakan kita akan ‘unfriend’ kita di Facebook.

Untuk bulan April, saya mensasarkan jualan yang lebih banyak dari affiliates dan dropship. Semoga pembantu saya (isteri tersayang) sudi mencurahkan tenaga terutamanya semasa waktu pejabat (saya bekerja sepenuh masa) untuk menerima tempahan dan pengurusan pembayaran.

Jika ada peluang mengikuti program affiliates yang menarik, jangan lepaskan peluang yang ada. Kalau berusaha, pasti ada kejayaan yang menunggu.

About Encik Mus

Bapa kepada Nacqrisma Mia Amyra, Muhamad Nacqris Mikail, Nacqrisma Hannah dan Muhamad Nacqris Nufail.

View all posts by Encik Mus →

3 Comments on “Habuan Dari Affiliates Setiap Hujung Bulan”

  1. Tahniah bro…nampaknya makin berjaya dh tuu,….saya lom jumpa lagi affiliate yg sesuai dgn miant saya…ke tak yah minat2 bila bab2 ni bro?

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.