Kisah 2 Minggu Antara Keluarga & Kerja

Sejak akhir-akhir ni banyak betul dugaan yang menimpa diri aku. Namun semuanya dapat diselesaikan. Alhamdulillah…

Sepanjang minggu aku lebih kerap update status dengan twitpic dan Celcom Facebook

16 – 22 November 2009

Kisah minggu lepas lebih banyak berkaitan dengan famili sahaja.

Minggu ni Mikail berusia 7 bulan (19 November). Mikail sekarang dah tumbuh gigi atas juga. Mikail semakin aktif dan aku tengok mula belajar merangkak dan duduk.

DSC 6512

DSC 6494 DSC 6499 DSC 6508 DSC 6526 DSC 6522 DSC 6529 DSC 6543 DSC 6545 DSC 6552 DSC 6554 DSC 6565 DSC 6568 DSC 6573 DSC 6576

Amyra dengan hebantnya telah Menghafal & Mengenal huruf ABC dan nombor 1 – 10 (cukup sampai 10 dulu). Terima kasih kepada isteri kerana mengajar Amyra membaca & menulis.

DSC 6030

 

23 – 28 November 2009

Minggu ni pula lebih kepada aktiviti kerja yang banyak dan memenatkan. Minggu ni out-station ke Menumbok, Kuala Penyu, Beaufort, Keningau, Sook dan Kuala Tomani.

DSC 6620

Untuk ke Keningau melalui jalan Kimanis, kami merentasi Banjaran Crocker. Tinggi giler.. nama pun banjarankan. Ada 1 tempat di sini yang mengalami fenomena pelik.

DSC 6636 DSC 6640 DSC 6638

Jalan menurun bukit..

Tetapi bila enjin kereta dimatikan dan gear di tukar ke NEUTRAL, tangan di stereng, tekan brek dan lepaskan. Kenderaan akan bergerak ke belakang (seperti kena tarik). Memang pelik tapi benar. Misteri itu belum terungkai lagi. Kalau ada rancangan Misteri Nusantara.. boleh recommend mereka ke situ.

Kat bawah adalah gambar yang sempat aku ambil sepanjang perjalanan yang jauh.(gambar kurang kualiti kerana kebanyakkannya diambil dalam kenderaan yang bergerak)

DSC 6613 DSC 6648 DSC 6654 DSC 6643 DSC 6660 DSC 6690 DSC 6710 DSC 6708 DSC 6717 DSC 6742 DSC 6758 DSC 6799 DSC 6806 DSC 6825

Semasa berada di Keningau kami mencuba nasi ayam Wangi Chicken Rice. Boleh tahan jugaklah rasanya.

DSC 6866 DSC 6868 DSC 6870

Bermalam di Hotel Kristal (paling teruk service. korang jangan bermalam kat hotel ni. aku dah terkena) di Keningau

DSC 6876 DSC 6874 DSC 6875

Boring-boring dalam kereta, aku ambil kamera dan main Light trail..

DSC 6842 DSC 6844 DSC 6850

 

Bertimbunlah claim perjalanan aku bulan ni. Bermalam kat hotel dan 9 malam (terkumpul bulan ni).. Lojing.. Makan.. Elaun Harian…

Penat. Tapi Berbaloi. Berkhidmat Untuk Rakyat!!

35 Comments on “Kisah 2 Minggu Antara Keluarga & Kerja”

  1. Salam Bro~~ Waa Outstsn ag ar~~ Bagus la Law segalanya Dapat di selesaikan..
    *bro gambar last tu bha.. Cam na buat?

    1. keja saya mmg berjalan ja keja.. ke pedalaman…

      * gambar tu tak perfect.. light trail sesuai buat dengan dslr dengan setting low shutterspeed. kalu boleh guna tripod! baru umpph dia punya gambar.. sekadar nak mencuba ja tu…

  2. turun bukit tapi kereta macam kena tarik ke belakang yek,

    lain kali ko rakam 3gp letak kat youtube, barulah nampak misterinya hehe

  3. wuuyooo…bnyknya gambar bro. selalu bawak kamera ker? or guna kamera hp? keje n anak2 semua tanggungjawab yang perih tetapi seronok dan bahagia dilakukan!

    1. banyak lagi gambar nak upload. takut jugak blog ni loading 4-5jam… so tak jadilah..
      mmg aku selalu bawa kamera.. suka tangkap gambar yang berkenan mata melihat.. kalau tak ada kamera pun guna handphone pun jadilah..
      gambar ni merakam kenangan kita..
      1 gambar memyimpan 1000 makna.
      Kebahagian tercipta bila anak dan kerja dapat diseimbangkan..

  4. wow nice experience this month u had… wish to go borneo… cam canggih nih.. ke Satio? neway, salam blogwalk…

  5. banyaknye gmbar dlm entri ni bro..aku tgok gmbar je..haha tgok gmbar dh tau ape yg ko tulis..hehe
    aku tgok gambar mikail tu mcm tgh buli kakak die jer..huhu

    1. mmg banyak gambar!! biar gambar menceritakan segalanya!!
      Mikail baik! Dia memujuk kakaknya tu!!

  6. wah, menariknya keje cam bro. dapat g merata. haha, mikail pun dah 9 bulan yerk. tak lama lagi setahun. time tu mesti dah pandai melompat. pasti lagi meriah hidup bro. πŸ™‚

    1. mmg best bro! tapi memenatkan. perjalanan jauh tu. Mikail baru 7 bulan lah bro…
      Dasar lelaki.. memang ada aktif sikit dari pompuan!! lompat2 tu biasalah..

  7. blog ni dh jadi mcm blog bergambar daaa….cuma xblh warna je..haha..

    amyra nangis kena tarik rambut di mikail ke tu…?adess.. kesiannya….

    happy bloggingg….

    1. mmg pon blog bergambar.. aku bukanlah seorang yang pandai berkata-kata bro..
      biar gambar menceritakan segalanya!
      amyra nangis sebab kena marah (biasalah.. budak2.. nakal)
      mikail yang memujuk..
      kalau rumah tak ada tawa & tangisan dalam sehari.. mmg tak β€˜meriah’

      1. sik pikir baby ya tek diembak ulang alit juak pergi kerja..berapa bro dapat ? dari nuffnang ? mesti bayak nak ?

        1. sik dalah.. baby kat rumah..nuffnang? adalah sikit.. untuk bulan 10 tek cuma RM104.00 jak.. nunggu cek tok! blog tok traffik kurang..

    1. mmg betul tu bro.. gambar tu dinamakan ligh trail yang ‘gagal’.. tak menjadi bro..
      org main light trail biasa dengan tripod..
      aku pulak dengan tangan jer pegang kamera..

  8. alhamdulillah anak2 semua sihat2 ek mus? cantik jugak keningau ek? bila la aku dapat gi sana. insyaALLAH doakan aku murah rezeki.bro!

    1. alhamdulillah sihat semuanya.. keningau nang kacak.. mun lalu kat banjaran crocker.. terasa berada dlm flight.. tinggi tempat ya..dengan kabusnya yang tebal.. mmg mencabar.. mun ada rezeki.. bercutilah ke sabah..

Leave a Reply to hanc Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.