Nama Saya Mikail, Umur Sudah 10 Bulan.. Adakah Saya SABAHan?

Inilah hero kesayangan kami sekeluarga. Diberi nama MUHAMAD NACQRIS MIKAIL MUSTAFFA atau nama manjanya Mikail, Boy, Abang..

Lahir pada 19 April 2009 di Hospital Likas. Esok genap 10 bulan umurnya.

Warganegeri diragui..

Kalau lahir di Sabah kira Sabahanlah kan? Walaupun aku, wife dan anak pertama Amyra Sarawakian.

Anak ke-3 pula akan mengikut jejak langkah Mikail di mana akan ber’MyKad’ no.12 ( xxxxxx-12-xxxx ). Insyaallah akan dilahirkan oleh isteri tercinta pada April 2010 ni.. Selang setahun dari Mikail.

Apa-apa pun itu semua tak penting. Janji kami sekeluarga bahagia.

Lihatlah aksi Mikail yang ‘chumel’ yang menjadi model fotografi…

p/s: Hari pertama Mikail ke dunia memberi sinar kepada kami sekeluarga. Bersyukur kehadrat Illahi kerana dikurniakan anak lelaki.

10 Comments on “Nama Saya Mikail, Umur Sudah 10 Bulan.. Adakah Saya SABAHan?”

  1. Beruntung bro dpt anak yg lahir di luar ‘negeri’… hehe..

    Bila balik Sarawak nanti, ada jugak la bawak Sabahan balik sama.. Tak kisahlah kan, yang penting semangat 1Malaysia tu.

  2. ank no. 1 lahir di perak
    no. 2 di selangor
    no. 3 nk blk n9 tak sempat
    keluar kt selangor gak…
    kalau tak.. mcm2 warganegeri ank aku.. hihihi!!!

  3. Hi..salam perkenalan..sy org semenanjung..nak buat perkhidmatan tuition..kalau ada kawan2 yang nak tuitionkan anak bagitau ya..

    ULANGKAJI GIGIH (HOME TUTION)
    PERKHIDMATAN PENGAJARAN
    1-Mengaji Al-Quran & Fardhu Ain
    2-UPSR (Sains, Matematik, B.Melayu)
    3-PMR (Sains, Matematik, B.Melayu)
    4-SPM (Matematik, Biologi)

    •Sekitar KK, IP, KF, LIKAS
    •Cikgu datang ke rumah, atau mana-mana tempat yang anda inginkan!
    •Bayaran:
    1 Subjek = 1 Bulan = RM 200 untuk seorang
    1 Subjek = 1 Bulan = RM 175 untuk seorang (Kumpulan 2 orang)
    1 Subjek = 1 Bulan = RM 150 untuk seorang (Kumpulan 3 orang)

    •1 Minggu = 1 Kali = 2 jam setiap sesi
    •Bayaran yuran yang berbaloi!
    •Ilmu2 Motivasi diselitkan dalam pembelajaran

    0174019331…jgn lupa tau

  4. untuk mikail tu, ibubapa boleh pohon status k pada anak walaupun no di tengah tu 12. kes sama sekiranya ibubapa sabahan/sarawakian yang bekerja di semenanjung, status h@k anak boleh dipohon dengan syarat ibubapa ada status bumiputera sabah sarawak tu.

    No di tengah 12,13 atau 14 hanya mewakili negeri kelahiran tapi status warganegeri dia terletak pada k (for Sarawakian) atau h (for Sabahan) di MyKad

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.